Möjlighetenas ras

OLDEN RETRIEVER – En apporterande fågelhund

 

Rasen skapades i samband med att skjutvapnen utvecklades på 1800-talet. Då behövde jägaren en apportör, som lätt kunde växla mellan passivitet och aktivitet utan att stressa upp sig. Jägaren hade också behov av en hund som gärna gick i vatten, eftersom fågeljakt ofta bedrivs vid vatten.

Möjligheternas ras

Golden retrievern är en allroundhund och kan även lämpa sig väl för både viltspår, bruksspår, kantarellsök, lydnad och mycket annat. Även mer vardagsbetonade övningar kan göra en golden retriever nöjd med livet. Att leta rätt på ”borttappade” föremål på promenaden eller att söka rätt på någon av familjemedlemmarna som gömt sig i skogen fyller i princip samma funktion. Resultatet blir en harmonisk hund som känner sig nöjd med tillvaron.

Rasens egenskaper
En typisk golden retriever har egenskaper såsom utåtriktad attityd, vänlighet, tillgivenhet och en utpräglad vilja att vara till lags. De ska också uppvisa stor tålighet i stressade situationer. En golden mognar förhållandevis sent, både fysiskt och mentalt. En goldenvalp ska få utvecklas i lugn och ro utan stress och krav. Den vill gärna vara tillsammans med sin familj, då den är social och mycket flockberoende. Att bli utestängd från gemenskapen gör den olycklig. Den mår bäst av mycket sällskap och vettig sysselsättning

Golden retrievern är aktiv, levnadsglad samt gillar att arbeta och har en god förmåga att fokusera på en given uppgift. Kärleken till vatten är också ett arv från användningen som apportör.

Som ägare till en golden retriever bör man vara aktiv och avsätta tid för motion, fostran och aktivering. 

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Inger Larsson | Svar 11.04.2021 07:11

Hejsan jag gillar vad du skriver om din kennel. Jag heter Inger Larsson o bor i varberg med min son Marcus 25 år. Vi hade en cockerspaniel i 12 år.
Golden sugen

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

11.05 | 07:23

Ditt tel nr?

...
04.05 | 16:56

Hej
Jag är väldig intresserad av att köpa en valp, gärna en hane, läste ni förväntar
En kull i maj.
Mobil 0729687934
Mvh
Lisbeth helbl

...
24.04 | 07:47

Hör gärna av er när det kan finnas en hund som kan passa oss..

En hane som kommer att gå på bruks och vistas i skogen och njuta i trädgården.

...
21.04 | 19:04

Söker en mörkare Golden hane valp. Har haft flera hundar och nu är det läge med en valp att ha roligt med.

...
Du gillar den här sidan